ADIYAMAN / MERKEZ - Hasan Taşar İmam Hatip Ortaokulu

May

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında hayata geçirilen Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir Bu kapsamda Mayıs ayı etkinliği olan Türkülerimiz panomuzu hazırladık. Emeği geçen Türkçe öğretmenlerimizden başta Büşra Demet KAZDAL'a ve diğer öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Hasan Taşar İmam Hatip Ortaokulu olarak 2024-2025 Eğitim Öğretim yılından itibaren okulumuzda yapacağımız seviye tespit sınavı ile ilk 25 e giren öğrencilerimize burs vereceğiz. 22 Haziran 2024 yılında yapacağımız Bursluluk sınavına ilimizde bu sene 4. Sınıftan mezun olacak bütün öğrencileri bekleriz. Siz değerli anne babalar sizler de öğrencinizin iyi bir okulda hem de burslu okumasını istiyorsanız. Yapacağımız sınavı kaçırmayın.

Başvuru için TIKLAYINIZ

May

Okulumuz Hasan Taşar İmam Hatip Ortaokulu olarak, 8. Sınıflarımız için son bir ay öğrencilerimizle LGS kampı yapmaya karar verdik. Hafta içi her gün 13.30 ile 16.00 saatleri arasında her gün bir öğretmenimizin gözetiminde kapma katılan öğrencilerimize etüt yatırıyoruz. Bunun yanında her gün etüt sonrası bir tane branş denemesi yaparak öğrencilerimizi LGS sınavına en iyi şekilde hazırlamak için gayret gösteriyoruz. Bunun yanında LGS sınavına girecek 8. Sınıflarımız için son bir ay 5'li seri deneme sınavları da yapıyoruz. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür eder, öğrencilerimize LGS sınavında başarılar dileriz.

May

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali TOSUN, okulumuzu ziyaret ederek öğretmenlerimizle bir araya geldi. Ziyarette İl Müdürümüz, okulumuzun eğitim - öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Öğretmenlerimizle sohbet ederek istek ve önerileri dinledi.

May

Bağımlılık ile mücadele konusunda Adıyaman il müftülüğünde görevli personeller tarafından öğrencilerimize seminer verildi. Adıyaman Merkez Kırçali Camii İmam Hatibi Ali Çelik ve Adıyaman Merkez Mehmet Zahid Kotku Camii İmam Hatibi Abdullah Sağlam hocalarımıza sunumlarından dolayı çok teşekkür ederiz.

May

Okulumuzda "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredat Program" toplantısı gerçekleştirildi.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz tarafından planlanan ve daha önce ilimizde yapılan İmam Hatip Ortaokulları arası Genç Bilaller Güzel ezan okuma yarışmasında Mumemmed Taha Aksu il 1. olmuştu. Öğrencimiz Muhammed Taha Aksu ilimizi Kilis'te yapılan bölge finalinde temsil etti. Öğrencimizi ve danışman öğretmenimiz Mahmut Güleş'i tebrik ederiz.

Nis

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Hizmetleri Birimi tarafından okulumuz öğrencilerine "Afet Bilinci Eğitimi" verildi.

Nis

Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millete devredildiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimiz tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okunarak halkoyunları ve çeşitli gösteriler yapıldı. Yapılan gösterilerin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Dr. Osman Varol ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Nis

Okulumuz Hasan Taşar İmam Hatip Ortaokulu olarak öğrencilerimizde İslami bilincin oluşması, milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek adına yaptığımız çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz. Bu kapsamda okulumuzda önce öğretmenlerimiz ile şimdi ise öğrencilerimiz ile iftar programında bir araya geldik. Rabbim hassasiyet sahibi değerlerine bağlı bilinçli nesiller yetiştirme adına yaptığımız çalışmalarda bizleri muvaffak eylesin.

Nis

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında hayata geçirilen Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir Bu kapsamda Mart ayı etkinliği olan Mevlana'nın yedi öğüdü panomuzu hazırladık. Emeği geçen Türkçe öğretmenlerimizden başta Büşra Demet KAZDAL'a ve diğer öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Ramazan Ayı münasebetiyle Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Zeynep TOPBAŞ ve İngilizce Öğretmenimiz Zeynep GÜLTEKİN öncülüğünde öğrencilerimiz tarafından bir Ramazan Köşesi oluşturuldu. Bu köşeyle Ramazan ayında bir farkındalık oluşturmaya çalışan öğretmen ve öğrencilerimizi emeklerinden dolayı tebrik ederiz.

Mrt

Hasan Taşar İmam Hatip Ortaokulu olarak amacımız, öğrencilerimizi akademik olarak ileri taşırken, ahlâkî gelişimlerini de ihmal etmemektir. Akademik başarı ile beraber millî ve manevî değerlerini bilen buna göre yaşayan bireyler yetiştirmektir. Yapılan deneme sınavında başarı sağlayan öğrencilerimize madalya takarken, namaza başlayan iki öğrencimize de hediyelerini verdik.